Antalya

Akdeniz Kentler Birliğinden Türel'e ziyaret

18:12 09 Mayıs 2018
Akdeniz Kentler Birliğinden Türel'e ziyaret

Akdeniz Kentler Birliği-Mediterranean Cities Network (MedCities) yöneticileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, MedCities Genel Sekreteri Xavier Tiana ve MedCities Direktörü Oriol Barba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Tiana, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya'nın birlik açısından önemli bir destinasyon olduğunu belirterek, birlik ve Antalya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Antalya'nın birliğe üye diğer şehirlerle iş birliği yapmasının önemine dikkat çeken Tiana, "Antalya'da tüm projelerin demokrat bir yapıda şeffaf bir anlayışla halka sorulması birliğe üye şehirlere örnek olabilir. Barcelona tam bir kruvaziyer şehri. Antalya bu konuda Barcelona ile iş birliği yapabilir." dedi.

Konuklarına ziyaretleri için teşekkür eden Türel de MedCities ve üye şehirlerle her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Türel, konuklarına Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri konusunda da bilgilendirme yaparak, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla üye şehirlerle tecrübelerini paylaşabileceklerini kaydetti.

MedCities'e, Türkiye'den İzmir, Antalya ve Silifke'nin de aralarında yer aldığı 18 Akdeniz ülkesinden 46 kent üye bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.