Antalya

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yıl sonu sergisi

12:48 12 Mayıs 2018
Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden yıl sonu sergisi

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu karma sergisi açıldı.

Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür, Sanat ve Kongre Merkezindeki serginin açılış törenine, Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Halk Eğitim Merkezi olarak 2017-2018 eğitim yılında 328 kurs açtıklarını ve kurslara 9 bin 300 kursiyerin katıldığını söyledi.

Yetişkin eğitimine katılım sayısının giderek arttığını ifade eden Tekdemir, "Açılan bu kursların halkla bütünleşmesi ve el emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıkması, kursiyerlerimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Yapılan bir ürünü eleştirmek basit ama o ürünü üretmek, ortaya çıkarmak, büyük emek ve gayret isteyen bir iştir." dedi.

Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin ardından dikiş nakış, kabartma, oyma işçiliğinden oluşan ürünlerin sergilendiği serginin açılış yapıldı. Açılıştan sonra sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerlerden bilgi aldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.