Antalya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

09:35 19 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesaj yayımladı.

Türel, mesajında, Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919'un, zafere giden yolda ülke ve millet adına atılan ilk ve en önemli adım olduğunu belirtti.

Bu adımın getirdiği zafer ve bağımsızlığın Atatürk’ün gençlere armağanı olarak taçlandırıldığını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Öncelikle tarihin bir daha hiçbir ülkeye, hiçbir millete Birinci Dünya Savaşı'ndaki büyük acıları, zorlukları yaşatmamasını diliyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin özellikle gençlerimizin tankların önüne çıkıp vatanı için verdiği mücadele bir 19 Mayıs 1919 ruhunun tezahürüdür. Bu vesileyle aziz vatanımızın her karış toprağı için şehit düşen milletimizin evlatlarını bir kez daha saygıyla anıyorum."

Mesajında Filistin'de yaşanan olaylara da değinen Türel, bir zamanlar ülkenin vilayeti olan Filistin'de yaşanan olaylar nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduğunu aktardı.

Türel, "Bağımsız bir ülke olmanın kıymetini gençlerimiz çok daha iyi anlamalı ve idrak etmelidir. Hiçbir zaman çalışmaktan yorulmayın ve başarmak için önünüze çıkan her türlü engeli aşabileceğinizin farkına varın. Mustafa Kemal’in önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her koşul ve şartta kayıtsız şartsız ilelebet payidar kalacaksa inanın bunu sizlerin azim ve gayretle çalışması sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak, gençlerin kendi gücünüzü, potansiyelini ve sahip olduğu değerleri görmesi ve sonuna kadar kullanmasını istediklerini bildiren Türel, bunun için de tüm imkanları seferber ederek çalıştıklarını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.