Antalya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

14:03 19 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, daire amirleri, öğrenciler, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca'nın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Koca, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışının çok önemli olduğunu ve tarih itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını söyledi.

"Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasaydı, ne Trakya'da ne de Anadolu'da Türk olmazdı. Çünkü Balkanlarda ve dünyanın Türk varlığı olan yerlerinde soykırımlar yapılıyordu. Konya ovasındaki Türklerin yok edilmesi düşmanlarımız için çok kolay olacaktı. İyi ki Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış." diyen Koca, Atatürk'e, esarete tahammülü olmayan millettin de destek verdiğini vurguladı.

Tören, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve Fidan Spor Kulübü öğrencilerinin gösterileriyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.