Antalya

Antalya'nın asırlık camilerinde mukabele geleneği

15:01 24 Mayıs 2018
Antalya'nın asırlık camilerinde mukabele geleneği

Bin 400 yıllık mukabele geleneği, Antalya'da 2 bini aşkın camide ramazan boyunca sürüyor.

Ramazan dolayısıyla il genelindeki 2 bini aşkın caminin tamamında "Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken bilenlerin gözleriyle Kur'an-ı Kerim'i takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi" anlamına gelen mukabele geleneği yaşatılıyor.

Aralarında Antalya'nın en eski camilerinden olan Yivli Minare (Fetih Camisi), Murat Paşa, Tekeli Mehmet Paşa, Balibey, Müsellim, Kır ve İhsaniye gibi asırlık camilerin de olduğu bütün camilerde öğle ve ikindi namazları öncesi veya sonrasında Kur'an okunuyor.

Yivli Minare Camisinin din görevlisi İbrahim Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 400 yıllık mukabele geleneğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan boyunca Antalya'daki camilerin tamamında mukabele yapıldığını belirten Doğru, "Yivli Minare Camisi, Antalya'nın en eski camisidir. Fetih ve Ulu Cami diye de bilinen camimizde vatandaşların ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Bu amaçla öğle namazı sonrası mukabele yapıyoruz. Görevli arkadaşlarımız Kur'an okurken bilmeyenler de dinleyerek feyiz alıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.