Antalya

Karatay Medresesi Diriliş Sohbetleri

17:39 24 Mayıs 2018
Karatay Medresesi Diriliş Sohbetleri

Ramazan ayı çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından tarihi Kaleiçi'nde yer alan Karatay Medresesi'nde "Diriliş Sohbetleri" programı gerçekleştirildi.

Hafız Süleyman Aykut tarafından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programa Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Doktor Öğretim Üyesi Yasin Pişgin ve davetliler katıldı.

Pişgin, "Diriliş Medeniyetimiz" konulu konuşmasında ümmetin hiçbir çağda olmadığı kadar diriliş ruhuna ihtiyaç duyduğunu belirtti. Pişgin, "Dirilişi anlamak, medeniyeti ve Medine'yi, Hz. Peygamber'i ve ashab-ı kiramı anlamak demektir." diye konuştu.

Gelecek için geleneğin şart olduğunu ifade eden Pişgin, "İlim ve irfan geleneğiyle vücut bulan müminlerin yolu terk edildiğinde sünnetin, sünnet terk edildiğinde de Kuran'ın ortaya koyduğu diriliş ruhu buharlaşır." dedi.

Programın devamında Akdeniz Üniversitesi Camisi imam hatibi Mehmet Koşuk yönetimindeki Sinan-ı Ümmi Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi ve kasideler seslendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.