Antalya

Antalya'da "Engelli Mola Evi" hizmete açıldı

18:27 04 Haziran 2018
Antalya'da "Engelli Mola Evi" hizmete açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli ailelerine nefes aldıracak engelli mola evlerinin ilkini açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle faaliyet gösterecek üç mola evinden ilki Muratpaşa ilçesi Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde hizmete girdi.

Açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Vali Karaloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, engelli ailelerine nefes aldıracak önemli bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Engelli çocuklarımızın ağırlıklı yükü maalesef annelerin üzerinde. En büyük fedakarlığı annelerimiz yapıyor. İşte onları bir nebze rahatlatacak, nefes aldıracak önemli bir proje. Anneler işi varsa yavrusunu getirip emin ellere bırakacak, kendi işini gördükten sonra tekrar yavrusunu buradan alacak ve huzur içinde evine gidecek."

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, merkezin engelliler ve aileleri için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.

Projenin, eşi Ebru Türel'in ısrarları sonucu ortaya çıktığını ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Yurt dışı ziyaretlerimizde gördük. Engelli vatandaşlarımız kadar onların ailelerinin de sosyal ve beşeri bir hayatta yer almaları gerektiğini, bunun insani bir ihtiyaç olduğunu net bir şekilde biliyorduk. İşte şimdi Engelli Mola Evlerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Türel, proje kapsamında Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı’nda belirlenen pilot okulların bahçelerinde engelli bireylerin özel gereksinimleri için anasınıfı ile eğitime destek odaları inşa ettiklerini belirtti.

İlki Muratpaşa'da açılan mola evinin Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde de hizmete gireceğini belirten Türel, "Hedefimiz her anlamda engelsiz bir Antalya inşa etmek. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz. İhtiyaçlarınızı, taleplerinizi dinliyoruz ve buradan hareketle kendimize bir yol haritası çizerek plan ve projelerimizi uyguluyoruz. Her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, sınıfları ziyaret ederek, engelli bireylerle bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.