Antalya

Antalya'dan kısa kısa

16:52 11 Haziran 2018
Antalya'dan kısa kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Varsak-Zerdalilik 3. Etap Raylı Sistem çalışmaları kapsamında, güzergah üzerindeki ağaçları zarar vermeden söküyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konyaaltı Sahili, Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm, Türkbeleni, Mevlana Kavşağı, 2. Etap Raylı Sistem gibi birçok projede ağaçları koruyup yaşatan Büyükşehir Belediyesi, aynı hassasiyeti 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde de gösteriyor.

Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, raylı sistemin geçeceği Varsak- Süleyman Demirel Bulvarı ile Otogar Kavşağı-Sakarya Bulvarı orta refüjünde bulunan üç bine yakın ağacın yeni lokasyonlara taşınması çalışmalarına başladı.

Ağaçlar özenle köklerinden sökülerek bakımlarının yapılacağı Büyükşehir Belediyesi'nin Gürsu serasına nakledildi.

Büyük bir titizle yürütülen çalışma ile sökülen ağaçlar, projeler ile talep edilen resmi kurum, kuruluş, cami ve okul düzenlemelerinde kullanılarak yeniden değerlendirilecek.

- Gazipaşa'da 21 kilometrelik asfalt çalışması

Gazipaşa'daki asfalt seferberliğine bir yenisini ekleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çakmak-Çörüş ve Çığlık mahalleleri grup yolunda sıcak asfalt dökümüne başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Korubaşı Mahallesi’nden başlayıp Çığlık Mahallesi’ne kadar devam eden grup yolunun 21 kilometrelik bölümünde asfalt çalışmasına başladı.

Grup yolunun 6 kilometresini sıcak asfaltla, geriye kalan 15 kilometresi ise sathi asfaltla kaplanacak.

Ekiplerin grup yolunda başlattığı altyapı çalışmaları kapsamında şarampoller temizlendi, büz koyma işlemi ve dar olan yerlerde genişletme çalışması yapılıp, yolun çok bozuk olan kısımları ise sökülerek tekrar dolgu işlemi gerçekleştirildi.

- Kepez’in spor okullarına büyük ilgi

Kepez Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ücretsiz yaz spor okullarına kayıtlar devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Altınova Mahallesi’nde yeni açılan bir alışveriş merkezinde stand açıldı. "Hizmet vatandaşın ayağına gitmeli" diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de tanıtım standını ziyaret etti.

Tütüncü ile görüşme imkanı bulan vatandaşlar yaz spor okulları hakkında doğrudan bilgi alma imkanı buldu. Başkan Tütüncü, alışveriş merkezinde bir araya geldiği vatandaşlarla sohbet ederek, isteyenlerle de fotoğraf çektirdi. Tütüncü'ye, Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu da eşlik etti.

Tanıtım standına gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirten Ünlüoğlu, "Bu yıl spor okulu tanıtımlarımızı iyi yaptığımızı düşünüyorum. Her yerde tanıtım materyallerimizi görmek mümkün. 3 yıldır sürdürdüğümüz tanıtım standlarımız aracılığı ile artık sadece Kepez'den değil, merkez ilçelerdeki hemşehrilerimiz de spor okullarımızdan faydalanıyor." ifadelerini kullandı.

Yaz spor okullarının 2 Temmuz tarihi itibarıyla başlayacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.