Antalya

Berat'ın söylediği kelime hayatlarını değiştirdi

14:14 18 Haziran 2018 5 Yorum Var
Berat'ın söylediği kelime hayatlarını değiştirdi

Antalya'da, çocuk hasreti çeken Kaplan çifti, gittikleri yurt ziyaretinde boyunlarına sarılıp "Ne olur beni bırakmayın." sözünden etkilendikleri 4 yaşındaki Berat'ın koruyucu ailesi olup, Berat'ın yalnız büyümemesi için bir de kız bebek evlat edindi.

Antalyalı 39 yaşındaki Sami Kaplan ile 36 yaşındaki Nevruz Kaplan  çifti, 16 yıldır evliliklerinde ilk günden itibaren istedikleri, hasretiyle yanıp  tutuştukları halde evlat sahibi olamadı. Bunun üzerine çift, bir kız çocuğuna  koruyucu aile olmaya karar verdi.

Yaklaşık 7 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran  çift, yetkililerle görüşme yaptığı sırada sevgi evlerinde kalan 4 yaşındaki Berat  ile tanıştı. Bu sırada minik Berat'ın boyunlarına sarılıp "Ne olur beni  bırakmayın." demesinden çok etkilenen çift, kız çocuğu isteklerinden vazgeçerek  Berat'ın ailesi olmaya karar verdi.

"Berat yalnız büyümesin, bir de kızımız olsun" diyerek 6 aylık Berra  bebeği de evlatlık alan çift, mutlu, huzurlu ve çocuk sesiyle dopdolu bir aile  ortamının mutluluğunu yaşıyor.

 "BERAT EVİMİZE HUZUR VE NEŞE GETİRDİ"

Ev hanımı Nevruz Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle  hastanede refakatçilik yaparken tanıştıklarını ve tanışmalarından 3 ay sonra  evlendiklerini söyledi. Mutlu bir evlilik süreci geçirdiklerini ancak çocuk  sahibi olamadıklarını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

"Her şeyimiz çok güzeldi. Tek isteğimiz ise bir evlattı. Evlat  hasretiyle yanıyorduk. Bir gün televizyonda koruyucu aile haberi gördük. 'Biz de  olabilir miyiz?' diye düşündük. Berat bizi ilk gördüğünde boynumuza sarıldı 'Ne  olur beni bırakmayın' dedi. İkimiz de çok ağladık. Gözümüzün içine bakarak bunu  söylemesi bende annelik hissi uyandırdı. Hemen izin alarak evimize getirdik,  sonra da koruyucu ailesi olduk. Berat evimize huzur, neşe getirdi. Bana "Anne"  diye seslenmesi bütün üzüntülerimi unutturdu. İçimizde büyük bir sevgi var ve bu  sevgiyi Berat'a çok güzel bir şekilde veriyoruz."

Berat'la birlikte büyüsünler diye 6 aylık Berra'yı da evlat  edindiklerini vurgulayan Kaplan, "Öz kardeş gibiler. Berat, Berra'yı kabullendi.  Ömrüm yettiğince ikisine de bakacağım. Umarım birbirlerinden ayrılmadan büyürler.  İki çocuğumuz geldikten sonra anladım ki önce hiç yaşamıyormuşuz, her şeyimiz  boşmuş. Çocuklarımın teninin kokusunu içime çekiyorum, boyunlarından öpüyorum  evlat hasretim gidiyor." dedi.

Tanker şoförü Sami Kaplan da Berat ile hayatlarına büyük bir renk ve  güzellik geldiğini söyledi.

Berat ve Berra'nın öksüz ve yetim olmasının kendilerini onlara daha  içtenlikle bağladığına işaret eden Kaplan, "Berat boynumuza sarılınca 'Benim  oğlum olacak' dedim. Berat ve Berra ile evimize neşe geldi. Onlar büyük bir  özlemi giderdi." diye konuştu.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Suphi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim dünya ve ahiretinizi dilediğiniz gibi nasib etsin inşaallah yavrularınızı hayırlı eylesin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    okuyunca ağladım,söyleyecek söz bulamıyorum,sizlere yapılan bütün duaları rabbim kabül eylesin,dünyanız ve ahiretiniz cennet olsun....
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    bu yetimlere sahip çıkanlardan ALLAH razı olsun
    Cevapla
  • uzunoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    bu çiftten allah razı olsun
    Cevapla
  • gönül 5 yıl önce Şikayet Et
    mevlam niyetinizi kabul etsin gönlünüze göre versin koca yürekli insanlar
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Ebu Hüreyre (R.A)’dan bildirildiğine göre Rasulullah (S.A.V) şöyle buyurmuşlardır: “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi gözetip kollayan kimseyle ben cennette şöyle yanyana bulunacağız.” Hadisi bize aktaran Malik bin Enes peygamber (S.A.V)’in yaptığı gibi işaret parmağıyle orta parmağını gösterdi. (Müslim, Zühd 42)Rabbim sizleri evlatlarınızla birlikte her iki cihanda beraber yaşamayı nasip eylesin.Sizler elleri öpülesi insanlarsınız.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.