Antalya

Türel çarşı esnafını ziyaret etti

14:41 21 Haziran 2018
Türel çarşı esnafını ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Sinan Mahallesi, Fahrettin Altay Caddesi ve Demirciler esnafını ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, esnafları ziyaret eden Türel "bol kazanç" diledi.

Esnafın sorun, talep ve önerilerini dinleyen Türel, esnafın turizm pastasından yeterli payı alabilmesini sağlamak ve kent merkezini bir cazibe alanına dönüştürmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti.

Sobacılar Çarşısı'nın Antalyalı esnafın yeni buluşma noktası olduğunu belirten Türel, çarşı çevresini canlandırmak için Saat Kulesi ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki el sanatçılarını İsmet İnönü Kent Meydanı'na getirerek, modern şartlarda sanatlarını icra etmelerini sağladıklarını kaydetti.

Antikacılar, sahaflar ve ayakkabıcı esnafını da Sobacılar Çarşısına taşıyarak, turistik bir cazibe oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Türel, yapılan hizmetlerin Antalya'yı geleceğe taşıdığını, hem çarşı esnafının hem de Demirciler esnafının kazancını artırdığını belirtti.

Daha sonra Antray'a binen Türel yolcularla sohbet ederek, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin başladığını, tamamlandığında Antalya'nın 55 kilometrelik raylı sistem hattına ulaşacağını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.