Antalya

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

16:27 26 Haziran 2018
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Antalya'da "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Karaloğlu, kamu kurumlarından yöneticiler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Karaloğlu, bu sene ilk defa Antalya'da bağımlılıkla mücadelede yararlılık gösterenlere, kamu kurumlarından, üniversiteden, sivil toplum ve basından destek verenlere toplumda farkındalığı arttırmak için belge vermek istediklerini ifade etti.

Bağımlılıkla mücadelede hükümetten kamuya kadar en önemli gündem maddelerinden birinin bağımlılıkla mücadele olduğunu aktaran Karaloğlu, "Bağımlılıkla mücadeleyi sadece kamu kurumları ya da emniyetle çözemeyiz. Bu mücadele ancak topyekün bir şekilde başarılı olur." dedi.

Madde kullanımı ve bağımlılıkla ilgili verilecek mücadelenin toplumun tüm kesimi tarafından yapılması gerektiğini belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Aile kurumu bu mücadele için en önemli merkezdir. Mücadele ailede başlamalıdır. Aileler bu mücadelenin içinde olmalı ve çocuklarına sahip çıkmalıdır. Eğer çocuk ailede gerekli ilgi ve sevgiyi bulamıyorsa eğitimin dışında toplumda kaliteli zaman geçirecek enstrümanlar oluşturulmadıysa o zaman tehlike altındaki çocuk sayımız çok demektir."

Çocukların kaliteli vakit geçirebilmeleri adına kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının güzel çalışmaları olduğunu ifade eden Karaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan kurslarla müftülüğün açmış olduğu Kur'an kurslarının örnek çalışmaları olduğuna dikkati çekti.

Bağımlılıkla mücadelede sporun önemli olduğuna değinen Karaloğlu, "Çocuklarımızın zamanını kaliteli ve disiplinli bir hale getirmek için günün bir yarısında spora diğer yarısında camilerimizde Kuran kursuna yönlendiriyoruz. Aktivite seçimi aile ve çocukların tercihine kalmış bir durumdur." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.