Antalya

Başpehlivanlar Kırkpınar öncesi son yağlı antrenmanını yaptı

16:23 27 Haziran 2018
Başpehlivanlar Kırkpınar öncesi son yağlı antrenmanını yaptı

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi son kampın ilk etabını tamamladı.

Yeniköy Stadyumu'nda son yağlı antrenmanına çıkan Başpehlivanlar Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, Ali Altun ve İsmail Koç'a alt boylarda mücadele edecek 35 güreşçi eşlik etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, güreşçileri kampta ziyaret ederek antrenmanlarını izledi.

Bütün güreşçilerle tek tek ilgilenen Genç, bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Altın Kemer'in en büyük adaylarından olduklarını belirtti.

Başpehlivanların oldukça başarılı bir sezon geçirdiğini vurgulayan Genç, "Neredeyse katıldıkları tüm organizasyonlarda kürsüde yer aldılar. Şimdiki hedef Kırkpınar. İnanıyorum ki bu inanç ve Döşemealtılı hemşehrilerimizin desteğiyle Altın Kemer ilçemize gelecek." diye konuştu.

Döşemealtı Güreş Ağası Osman Ali Avcı da pehlivanlara başarılar dileyerek Kırkpınar öncesi 2 kurban kestirdi.

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başpehlivanları Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, İsmail Koç ve Ali Altun, hafta sonu tamamlanacak kampın ardından Kırkpınar öncesi son güreşlere katılacak. Son iki hafta içerisinde katıldıkları 5 güreş organizasyonunda 3 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak büyük başarı elde eden başpehlivanlar, cumartesi günü Bursa Nilüfer Belediyesi, pazar günü ise İstanbul Sultangazi Belediyesi güreşlerine katılacak.

Başpehlivanlar bir hafta dinlendikten sonra 7 Temmuz Cumartesi günü Burdur Dirmil Altın Sipsi Yağlı Pehlivan güreşlerinde er meydanına çıkacak. 8 Temmuz Pazar günü ise Edirne'ye gidecek olan Döşemealtı Belediyesi Başpehlivanları burada Kırkpınar güreşleri hazırlıklarını tamamlayacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.