Antalya

Yeniden yapılandırma ve imar barışı uyarısı

12:01 02 Temmuz 2018
Yeniden yapılandırma ve imar barışı uyarısı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun mükelleflere sağladığı avantajlarını hatırlattı.

Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile hem gerçek hem de tüzel kişilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak uygulamanın başlatıldığını belirten Bahar, kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkanlarla milli ekonomiye kazandırılması gibi imkanların getirildiğini bildirdi.

Kanunun avantajlarından faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini belirten Bahar, kanundaki avantajların kaçırılmaması gerektiğini kaydetti.

Bahar, imar barışıyla ilgili de "3194 sayılı İmar Kanununa eklenen geçici madde ile ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıların, imar mevzuatına uygun hale getirilmesine ilişkin bedel 31 Aralık 2018'e kadar ödemek suretiyle, 31 Ekim 2018 tarihine kadar Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunulabilir. İlgili tebliğin OSB'lerde uygulanması kısmında, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu nezdinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Sanayicilerimizin, imar barışı konusunda herhangi bir girişimde bulunmadan önce Bölge Müdürlüğümüz ile irtibata geçmesinde fayda vardır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.