Antalya

KUTSO ile Teknokent Koleji iş birliği yapacak

17:04 03 Temmuz 2018
KUTSO ile Teknokent Koleji iş birliği yapacak

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Özel Kumluca Teknokent Koleji arasında iş birliği ve destek protokolü imzalandı.

KUTSO hizmet binasında gerçekleştirilen protokolü, oda başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve Özel Kumluca Teknokent Koleji Kurucusu Hacı Veli Tunç imzaladı.

Günay, Özel Kumluca Teknokent Kolejiyle gerek yerel, gerekse bölgesel düzeyde mesleki ve teknik eğitime yönelik proje ve programları geliştirmek, sorunları belirlemek ve çözüm önerileri getirmek ve bu konularda platformlar hazırlanması konularında iş birliği yapacaklarını söyledi.

Batı Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"İhtiyaç duyduğumuz kalifiye iş gücünü yetiştirmek adında bölgemizde yapılan eğitim yatırımları çok önemli. Bu anlamda ilçemizde yapımı devam eden Teknokent Kolejinin önemli bir açığı kapatacağını umuyoruz. Bu amaçla da bölgemizin gelişmesi ve kalkınması adına çalışmayı destekliyoruz."

Yeni kurulan kolejin 6 bin 400 metrekarelik kampüs alanında toplantı salonları, sosyal ve kültürel alanlar, uygulama sahaları, atölye ve laboratuvar bulunacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.