Antalya

Büyükşehir'den borç yapılandırma çağrısı

13:28 04 Temmuz 2018
Büyükşehir'den borç yapılandırma çağrısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile tanınan ve başvuru süresi 31 Temmuz'da dolacak haktan mükellefleri yararlanmaya davet etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, 31 Mart 2018 öncesine ait belediyeye ödenmesi gereken vergi ve harç borçları ile hizmet ücretlerinin de yapılandırılabildiği belirtildi.

Bu haktan yararlanabilmek için 31 Temmuz'a kadar başvuru yapılarak yapılandırma talep edilmesi gerektiği hatırlatılan açıklamada, düzenlemeye ilişkin şu bilgiler aktarıldı:

"Büyükşehir Belediyesi zamanında beyan vermeyen ve gecikme zammı ödemesi gereken mükelleflere de büyük kolaylık sağlıyor. Yapılandırma kapsamında vergi cezaları ve buna bağlı gecikme zamları silinirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), peşin ödeme yapılması halinde ise Yİ-ÜFE oranının da yüzde 90'ı siliniyor. İlk 2 taksit ödemesi içerisinde mükellef peşin ödeme yapmak isterse Yİ-ÜFE'nin yüzde 50'si yine silinerek mükelleflere büyük kolaylık sağlanıyor. Yapılandırmanın devam edebilmesi için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi ve bir takvim yılı içinde 2 taksitten fazla ihlal yapılmaması gerekiyor."

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesine vergi ve harç borcu bulunan yaklaşık bin vatandaşın, kanun kapsamında toplamda 5,1 milyon liraya ulaşan borçlarını yapılandırabileceği ifade edilerek, yapılandırma kapsamına giren belediyeye ait alacakları, şu şekilde sıralandı:

"İlan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, iş yeri açma ruhsat harcı, tatil günleri çalışma ruhsat harcı, işgal harçları, kaynak suları harcı, tellallık harcı, bina inşaat harcı, hayvan kesim, muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, su, atık su ve katı atık ücreti, analiz ücretleri (havuz suyu, şebeke suyu, atık su), kazı tahrip ücretleri, otobüs ve minibüs ruhsat harcı ve durak aidatı, belediye mülkünü kullanan kiracıların kira bedelleri."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.