Antalya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

10:07 13 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu, mesajında, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ikinci yılı devriyesini idrak ettiklerini belirterek, kalkışmayı bertaraf eden Türk milletini ve o gecenin asil kahramanı 251 şehidi minnetle ve rahmetle andıklarını vurguladı.

"Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadeleyle vatan olmuştur." ifadesini kullanan Karaloğlu, 15 Temmuz'un bu onurlu mücadelenin en önemli yansımalarından bir tanesi ve son halkası olduğunu aktardı.

Karaloğlu, yüzyıllar boyunca pek çok kere cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi yok etmek, hürriyeti almak isteyenler olduğunu ancak milletin hürriyet aşkı ve bağımsızlık tutkusu karşısında hep yenilgiye uğradıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, tanka, tüfeğe, uçağa karşı eşsiz bir direniş gösteren ve zafer kazanan milletin o karanlık geceyi unutmayacağını belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Milletçe büyük bir kahramanlık destanı yazdığımız ve hainlere fırsat vermediğimiz o geceyi unutmayacağız. Bu toprakları yurt kılmanın ve yurt tutmanın kolay olmadığının farkında ve bilincinde olarak daima uyanık olacağız, uyanık kalacağız, Allah'ın izniyle kıyamete kadar da bu toprakların sahibi olarak kalacağız. Bunun için yüzyıllık bir milat olan 15 Temmuz'un ikinci senei devriyesinde de milletçe topyekun meydanlarda olacağız. Ülkemizin dört bir yanında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir ve bütün olacağız. Birlikte, hem şehitlerimizin aziz hatıralarını yad edecek, hem de demokrasimize güç verecek, milletimizin canıyla, kanıyla yazdığı bu büyük destanı, unutmayacağız, unutturmayacağız."

Karaloğlu, tüm vatandaşların pazar günü Varyant'tan başlatacakları Milli Birlik Yürüyüşü'nde ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbette olmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.