Antalya

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliğinde yemin töreni

16:25 13 Temmuz 2018
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliğinde yemin töreni

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, 2017-2018 akademik yılı yemin töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen yemin törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Er, Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel, protokol üyeleri, öğrenci ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürpınar, törende yaptığı konuşmada, kaliteli çalışmalarıyla kurmayı planladıkları klinik merkezleriyle fakültenin örnek olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin, her bilgiyi en iyi şekilde uygulamalarını öneren Gürpınar, "Başarılı şekilde güzel bir hizmet vereceksiniz. Sorun üreten değil, sorun çözen hekimler yetiştirmek istiyoruz. Sizleri her zaman aramızda görmek istiyoruz." dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Er ise verdikleri sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, yorucu bir eğitim sürecinin ardından mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Bilginin çağdaş, yapıcı, problem çözen, insana saygı duyan, doğruluktan şaşmayan ilkelere dayalı yetişmenizden mutlu oldum. Ömür boyu eğitim devam edecektir." diyen Er, iyi hekim olmak için iyi eğitim almanın yanında iyi insan olmanın ve insanı sevmenin de önemli olduğunu aktardı.

Vatan ve millet için mezun ettikleri hekimlerin en iyi hizmeti sunacağını bildiren Er, öğrencilerin kendi gücününün farkında olmasını istedi. Prof. Dr. Er, yeni kuracakları merkezlerle sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük sağlık hizmetini yapan merkez olacaklarını söyledi.

Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel de hastaların, dişleriyle genel sağlıklarını da gençlere teslim ettiğini belirterek, hekimlere onurlu mesleğin keyfini çıkarmalarını önerdi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler müzik dinletisi sundu. Ardından mezun 41 hekim, yemin ederek kep attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.