Antalya

Antalya'da köpük fabrikasındaki yangın

11:28 24 Temmuz 2018
Antalya'da köpük fabrikasındaki yangın

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren köpük fabrikasındaki yangının ardından bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

İtfaiye ekipleri, fabrika yetkilileri ve sigorta şirketleri hasar tespiti için inceleme yaptı. Yaklaşık 230 işçinin çalıştığı tespit edilen köpük fabrikasının tamamına yakının yandığı, maddi hasarın bir kaç gün içinde tespit edileceği öğrenildi.

Havadan çekilen görüntülerle yangının büyüklüğü de daha net anlaşıldı. Görüntülerde, yangının çıktığı fabrikanın tamamının, yandaki aynı firmaya ait diğer fabrikanın da bir kısmının yandığı görülüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, yangının çıkış nedenini henüz tespit edemediklerini söyledi. Yangına kendilerinin 42 araç, 150 personel, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 uçak, 4 helikopter, 6 arazöz, 2 dozerle müdahale edildiğini anlatan Kısa, bölgedeki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

- "Canımızı zor kurtardık"

Nakliye kamyonu sahibi Mehmet Aykan, olayda bir kamyonunun yandığını söyledi. Kamyondaki straforları boşaltırken başlayan yangında canlarını zor kurtardıklarını aktaran Aykan, "Bizim geçim kaynağımız sadece burasıydı. Çok üzüldük. Fabrika çalışanları için de çok üzüldük. Buradan yüzlerce kişi ekmek yiyordu. Umarım bu fabrika en kısa sürede ayağa kalkar." dedi.

Tır şoförü Veysel Kayalı, yangın sırasında tırını güçlükle fabrikadan çıkarabildiğini ifade etti. Geçimlerini bu fabrika sayesinde sağladıklarını vurgulayan Kayalı, "Bir sürü borcum var. Buradan kazandığımız parayla borcumuzu ödüyorduk. Burada yüzlerce işçiyle kardeş gibi olmuştuk. Hepimiz dün ağladık, uyuyamadık. Herkes çok zor durumda ama yine el birliğiyle gerekirse ücretsiz bile çalışarak fabrikayı yeniden kuracağız. Burası bizim yuvamız." diye konuştu.

Antalya OSB 3. kısımda poliüretan köpük üreten fabrikada dün çıkan yangına, fabrika işçileri ve itfaiye ekipleri müdahale etmiş, rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler güçlükle söndürülmüştü. Yangında fabrika tamamen yanarken dumandan etkilenen bir işçi de hastaneye kaldırılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.