Antalya

Medine'deki hac kafilesinin kaza yapması

09:09 26 Temmuz 2018
Medine'deki hac kafilesinin kaza yapması

Antalya Müftüsü Osman Artan, kutsal topraklara giden kafilelerden Antalya 4. kafile 2. grup hacı adaylarının Mekke yakınlarında kaza yapmasına ilişkin, "Geri dönmeleri de söz konusu değil, her türlü ihtiyaçları başkanlığımızca karşılanacak, hac görevlerini yapacaklar." dedi.

Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal topraklara giden kafilelerden Antalya 4. kafile 2. grup hacı adaylarını taşıyan aracın Mekke'ye 90 kilometre kala önüne çıkan bir araca çarpması sonucu alev aldığını söyledi.

Yabancı olan şoförün hayatını kaybettiğini dile getiren Artan, "Hacılarımız, görevlimizin üstün gayretiyle camlar kırılmak suretiyle otobüsten tahliye edildi. Kafile başkanımızdan aldığımız bilgiye göre, küçük yaraları var, ciddi manada yaralı yok." diye konuştu.

Yaralıların bölgedeki Diyanet İşleri Başkanlığının hastanesi ile Arap hastanelerine kaldırıldığını aktaran Artan, hacıların bavullarının, eşyalarının otobüste yandığını anlattı.

Mağdur olmamaları için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her türlü tedbiri aldığını vurgulayan Artan, şunları kaydetti:

"Cep telefonları da eşyalarıyla birlikte yandığından, yakınları ulaşmakta zorluk çekebilir. Biz yakınlarına haber veriyoruz, şu an olumsuz bir durum söz konusu değil. Otobüsten inerken küçük yaralanmalar var. Hac görevi için Mekke'ye gidiyorlardı. Geri dönmeleri de söz konusu değil, her türlü ihtiyaçları başkanlığımızca karşılanacak, hac görevlerini yapacaklar. Başkanlığımız, orada hacılarımız için seferber oldu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.