Antalya

Başpehlivan Okulu, Başkan Uysal'ı ziyaret etti

11:56 31 Temmuz 2018
Başpehlivan Okulu, Başkan Uysal'ı ziyaret etti

Tarihli Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemeri kazanan Antalyalı başpehlivan Orhan Okulu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Uysal Okulu'ya, cumhuriyet altını ile Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in hayatının anlatıldığı "Ben Bir Türk Zabitiyim" isimli kitabı hediye etti.

Okulu'nun altın kemeri Antalya'ya kazandırmasından onur ve gurur duyduklarını belirten Uysal, ata sporu yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatılmasında, geleneğin geleceğe aktarılmasında ortaya konan emeğin son derece değerli olduğunu bildirdi.

Uysal, "Gerek tarihi Kırkpınar gibi bu geleneğin en önemli er meydanında elde ettiği başarılar, gerekse sezon süresince yaylalarda düzenlenen güreşlerle Antalya yağlı güreşlerde çok önemli bir yere sahip." ifadesini kullandı.

Uysal, Muratpaşa Belediyesinin 1988 yılında Antalya'ya Kırkpınar'da ilk altın kemeri kazandıran Recep Gürbüz'ün adını taşıyan Güreş Eğitim Merkezi ve 14 Ekim'de 4'üncüsü düzenlenecek güreşlerle bu geleneğin yaşatılmasına katkı sunduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.