Antalya

Büyük şok! Makbuzu gören aracına koştu...

11:12 04 Ağustos 2018 2 Yorum Var
Büyük şok! Makbuzu gören aracına koştu...

Antalya’nın Kemer ilçesinde polis sahilde araçlarında kıymetli eşya ve cüzdan bırakan tatilcileri "şaka ceza makbuzu" ile uyardı. Makbuzu gerçek sanan vatandaşların araçlarının başına koşması kameralara yansıdı.

Antalya’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde, mağdur olmadan plajlarda vakitlerini geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli önlemler aldı. Polisler, bu kapsamda, sahillerde araçlarında kıymetli eşya ve cüzdan bırakan sürücülerin araçlarına ’şaka ceza makbuzu’ bıraktı. Kemer’in ünlü Ayışığı Parkı’na denize girmek ve eğlenmek için gelen vatandaşlar, park ettikleri otoların yanına döndüklerinde, sileceklerinin altına sıkıştırılmış şaka ceza makbuzların gördü. Araçlarına ceza yazıldığını düşünen sürücüler, makbuzu dikkatli okuyunca rahat bir nefes aldı. Emekli memur Mahmut Cansız da aracının sileceklerine iliştirilen ceza makbuzun görünce çevrede park yapılmaz levhası olmadığını belirterek tepki gösterdi. Bir süre tepkisine devam eden Cansız, daha sonra polise teşekkür etti.

Kastamonu’dan Kemer’e tatile gelen Ufuk Demirhan da ailesiyle geldiği Ayışığı Parkı’nda aracının camında ceza makbuzunu görünce üzüldü ve çevresinde trafik levhası aradı. Demirhan, bu esnada yanına gelen Kemer Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Cemal Akkartal ve polis memuru Sevcan Sarıca Beneklioğlu’ndan, ceza makbuzunun şaka olduğunu ve otodan hırsızlık konularında uyarı amacıyla konulduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı. 

Toplum destekli Polislik Büro Amirliği’nden Sevcan Sarıca Beneklioğlu, konuyla ilgili bilgi verirken vatandaşlarda farkındalık oluşturmak için şaka ceza makbuzu şeklinde broşür hazırladıklarını belirtti ve uygulamanın temelinde, araçlarını sahil bandında bırakıp denize ayrılan vatandaşların, araçlarının ön gözünde ve görünür yerlerinde herhangi kıymetli eşya bırakmamaları, araçlarının torpido gözlerini açık ve görünür şekilde bırakmamaları ve araçlarından ayrılırken kapıların kilitli olduğundan emin olmalarını gibi konularda uyarmak olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    İçinizden hırsızlık eden erkek ve kadınları Allah tan bir ceza olmak üzere ellerini kesin... Allah ın ceza hukukunu uygulamayan toplumlar asla felah bulmazlar....
    Cevapla
  • islamc 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk once maddı durmları evlerı varmı keyfımı hrıslık yapıyor hatalıkmı ihtıyacı varmı yokmu bakılır öle düz ayetle iş gorulmez ayetın inceliği hırlık durmuna baglı bır kadının bılgını kesıp bılzıgını calan kişininde bilegi kesilir ince ayrın tılar var bunu yapman için düz gidlmez örnek orucu bozmak 61 ceza olması için kasti sbepsiz olmalı yoksa ölümle burun burna gelmissin bogzına bır sey kacmiş sinek vs ire bu sebepleden bozulan oruc 61 ceza gerektırmez mesela ole dırekt ayetı uygulmassın sbeplerını arastırcan ince lıcen ok
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Koskocaman yazıyor “ Bu bir ceza makbuzu değildir diye” ve Emekli Polis hala tepkiye devam ! Önce anlamadan olayın içeriğini bilmeden alevlenmek bizim tabiatımızda var maalesef! makbuzu alıp dikkatli bir şekilde okusa tepkiye falan gerek kalmayacak!
    Cevapla
  • Kimsekim 5 yıl önce Şikayet Et
    Metinde emekli memur yazıyor, öncelikle dikkatli okuyalım.
    İlk beğenen sen ol
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tedbirini almazsan kimse seni koruyamaz. Hırsızdan da kazadan da... Önce kendimiz akıllanacağız, tedbirimizi alacağız. Ya da akılsız başın cezasını çekmeye devam.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tebessüm ettiren bir uygulama tebrikler
    Cevapla
  • realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Polisin enerjisini böyle işlerden almak lazım. Aracında değerli işya bırakılmayacağını vatandaş ta biliyor. Neden memuru güneşin altında sokak sokak gezdirip eziyet ediyorsunuz. Kapatın bu toplum destekli polisliği. Zaten fetöcüler yurt dışından uyarlayıp açmıştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.