Antalya

Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayı

10:29 06 Ağustos 2018
Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yörüklüğün, yaşantısından yaylalasına ve göç yollarına kadar bir bütün halinde somut olmayan kültürel miras ilan edilmesini önerdi.

Başkan Uysal, Akdeniz Üniversitesi tarafından Manavgat Sülek Yaylası'nda düzenlenen 2. Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayı'na katıldı.

Çalıştayda konuşan Uysal, son kalan, göçebe Yörük yaşantısının, onların güzergahlarının, yaylalarının, göç yollarının somut olmayan kültür mirası olarak korunmaya alınması gerektiğini vurguladı. Uysal, "Yörüklük somut olmayan kültürel miras olarak ilan edilsin. Korumaya almalıyız ki bu yaşam şeklinin bir numunesi kalabilsin, devam edebilsin. Buradan herkese çağrıda bulunuyorum, son kalan Yörüklerin, yolları, kültürü korumaya alınsın." dedi.

Gelecek nesiller için değerleri, ahlakı, kimliği, kişiliği, yaşam şekli sistematiği ve disiplini ile Yörük kültürüne ihtiyaç olduğunu ifade eden Uysal, "Türk adını 15-20 asır sonra bir devlete veren, Türk adını devlet haline getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetidir bu kıl çadırları yaşatmak. Dolayısıyla devletimizin geleceği için çok sağlam bir direktir. O yüzden biz Muratpaşa Belediyesi olarak kıl çadırı gördüğümüz her etkinliğe sonuna kadar destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.