Antalya

Antalya'da kadın çiftçiler birincilik için yarışıyor

18:36 16 Ağustos 2018
Antalya'da kadın çiftçiler birincilik için yarışıyor

Antalya'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Gündoğmuş ve Kepez ilçe etapları yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak, günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktiviteyle buluşturmak amacıyla düzenlenen yarışma başladı.

Gündoğmuş ve Kepez ilçe etaplarının yapıldığı yarışmada, Gündoğmuş'ta Ayşegül Yılmaz birinci, Ayşe Çelik ikinci ve Nimet Gök üçüncü, Kepez'de de Aysel Atik birinci, Safiye Güler ikinci, Azime Uca üçüncü oldu.

Yarışmalarda birincilere 2 bin, ikincilere bin 200, üçüncülere de 800 lira ödül verildi.

Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, yaptığı açıklamada, tarımsal üretimin yaklaşık yüzde 50'sini gerçekleştiren kadınların, aynı zamanda kadın istihdamının yarısını oluşturduğuna işaret etti.

Kırsal alanda kadınların güçlenmesi için sahip olduğu güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini dile getiren Yüksel, "Kadınlarımıza kendilerini gösterebilecekleri her alanda imkanlar sağlanmalıdır." dedi.

Yarışmanın il finalinin 20 Ekim'de yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.