Antalya

İçimde Aleyna’nın altın kalbi atıyor

07:45 28 Ağustos 2018
İçimde Aleyna’nın altın kalbi atıyor

Trafik kazasında ölen 17 yaşındaki Aleyna’nın kalbi nakledilen Burak Zeybek iyileştikten sonra ilk iş Aleyna’nın ailesini ziyaret edeceğini söyledi. Burak’ın annesi ise “’Acılarım çok’ deyince ‘Annem, içinde 17 yaşında bir Aleyna yaşıyor’ dedim. O da çok sevindi” dedi.

Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Aleyna Hatun Budanır, okul harçlığını çıkarmak için çalıştığı çamaşırhaneden 16 Ağustos günü saat 08.00 sıralarında çıkıp, servis aracına bindi. Servis onu ana yol üzerinde indirdi. Yolun karşısına geçmek isteyen Aleyna Hatun’a, H.K. yönetimindeki 07 FC 645 plakalı otomobil çarptı. Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Aleyna Hatun’un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından babası Şahimerdan Budanır’ın onayıyla kalbi, böbrekleri, karaciğeri, akciğeri, pankreası ve 2 korneası, organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı. 

Aleyna Hatun Budanır’ın kalbinin nakledildiği Burak Zeybek’in Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğum Bakım Servisi’nde tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyiye giden Zeybek, “Aleyna’nın ailesine çok teşekkür ederim. İyileştikten sonra ilk işim ailesiyle görüşmek olacak” diye konuştu. Burak Zeybek, organ nakli çağrısında da bulundu.
 
Kurban keserken...
 

Burak’a kalp nakledileceği haberini aldıklarında kurban kestiklerini aktaran Müzeyyen Zeybek, “Espri yapıp, kurban kesme anını yaşıyorduk. O sırada telefon geldi. Burak kalp çıktığını söyledi. Hemen her şeyi bıraktık ve Burak ile ikimiz yola çıktık. Aleyna’nın ailesine teşekkür ediyor, başsağlığı diliyorum. Çok teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum; organ bağışı yapsınlar, hayat kurtarsınlar. Biz daha önce böyle bir bağış olduğunu bilmiyorduk. Bizler de artık organ bağışçısı olduk. Herkese örnek olmak istiyoruz. Burak’ın kız arkadaşı var, çok hayali var. İşlerini ve hayallerini gerçekleştirmek istiyordu. Hatta nakil için hastaneye gelirken ‘Nakil olmasam mı?’ diyordu. Artık normal gıda beslenmesine de başlandı, her şey yolunda gidiyor. ‘Çok az da olsa acılarım var’ diyor, o da geçecektir. ‘Acılarım çok’ deyince ‘Annem, içinde 17 yaşında bir Aleyna yaşıyor’ dedim. O da çok sevindi, ona anlattım ailesini. ‘İyileşince ziyaretine gidelim’ dedi. İyileşince ilk işimiz aileyi ziyaret etmek olacak. Ziyaret edip, teşekkür edeceğiz” diye konuştu.

Baba Ali Zeybek de bağışçı aileye sabır dileyip, teşekkür etti. Zeybek, “Cenazeye katıldık. Acılarını paylaştık. Karşılıklı memnuniyetimizi paylaşıp, acılarını paylaştığımızı söyledik. Memnun oldular. Artık bir aile olduk, geliş- gidişlerimiz olacak. Bu kader olayı; Allah’ın takdiridir böyle bir olayın yaşanması. Herkesi organ bağışına davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.