Antalya

Kepez farklı kültürleri buluşturdu

12:14 29 Ağustos 2018
Kepez farklı kültürleri buluşturdu

Kepez Belediyesi'nin farklı gelenek ve kültürleri buluşturan 4. Uluslararası Folklor Festivali başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 16'sı yabancı 30 topluluğun katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Folklor Festivali açılış korteji ve gösterilerinde, renk, ses ve dans cümbüşü yaşandı.

Folklor ekiplerinin gerçekleştirdiği gösterilerin ardından gelenek ve kültür buluşmaları DokumaPark’ta devam etti. Vatandaşların büyük bir merakla izlediği gösteriler yoğun ilgi gördü.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festival boyunca mahallelerde davetli topluluklar tarafından eş zamanlı gösteriler gerçekleştirileceğini belirtti.

Halk oyunları dansçılarının yanı sıra müzisyenleri, kostümcüleri, eğitmen ve yardımcılarıyla birlikte 896 konuğun yer aldığı festivali bu yıl daha da renklendirdiklerini dile getiren Tütüncü, kapanış gösterilerinin 31 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanı, Varsak ve Ahatlı mahallelerinde yapılacağını ifade etti.

Tütüncü, festivalin amacına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kepez'de Türkiye'nin 81 vilayetinden gelip kardeşçe yaşayan hemşehrilerimiz var. İstedik ki Anadolu kültürü bu festivalde en güzel şekilde temsil edilsin. Madem ki Antalya bir dünya şehri, dünyanın farklı yerlerinden yerel kültürler de gösterilsin diyerek, yabancı ülkelerin performanslarına da sahne olalım istedik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.