Antalya

Antalya'dan kısa kısa

13:19 29 Ağustos 2018
Antalya'dan kısa kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat ilçesine bağlı Hocalı, Ulukapı, Karacalar ve Sülek mahallelerinin ortak kullandığı yayla yolunu asfaltladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının asfalt seferberliği kapsamında Hocalı, Ulukapı, Karacalar ve Sülek mahalleleri yayla yolunda asfalt çalışması başlatıldı.

Asfalt hazırlık çalışmalarını incelemek üzere yayla sakinleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsa Akdemir, "Başkanımız Menderes Türel'in talimatları doğrultusunda asfaltsız yol bırakmamak için gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapısı biten yolumuza hız kesmeden asfalt kaplamasına geçtik." ifadelerini kullandı.

- Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin "Güneş doğudan yükseliyor" sloganıyla başlattığı Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nde kaba inşaat bitti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yapı içinde yer alan duvar bölmelerinin yapımında sona gelindi. Kültür salonu çelik çatı işleri devam ediyor. Yapının dış cephe kaplamaları hızla sürerken, yapı içerisinde zemin doğal taşlarla kaplanıyor.

Toplam 66 bin metrekare inşaat alanına sahip proje ile Doğu Garajı'nda yıllardır süre gelen geleneksel alışveriş kültürü modern bir altyapıyla sunulacak.

Festival Çarşısı esnafının tekrar taşınacağı 5 katlı merkezin ilk iki katında gıda ürünlerin yer alacağı pazar yeri, üstteki iki katta ise Festival Çarşısı, en üst katta da kafe ve eğlence alanları ile dükkanlar yer alacak.

Proje bittiğinde Antalya, geleneksel çarşı kültürünün yaşatılacağı, kültürel ve sanatsal organizasyonların yapılacağı yeni bir kültür ve ticaret merkezi kazanacak. Proje ile Antalya’ya gelen turist hem tarihi zenginliği görmek için nekropol alanını ziyaret edecek hem de doğu garajında bulunan esnaflardan alış veriş yaparak ticareti canlandıracak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.