Antalya

Muratpaşa'da "Zafer Bayramı" kutlaması

19:01 29 Ağustos 2018
Muratpaşa'da "Zafer Bayramı" kutlaması

Muratpaşa Belediyesinin kreşlerinde kalan çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, üzerinde Atatürk resminin bulunduğu tişörtler ve ellerinde Türk bayraklarıyla belediyeye gelen minikler, Muratpaşa Gençlik Orkestrası üyeleriyle buluştu.

İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın her çarşamba düzenlediği randevusuz görüşme programı devam ederken miniklerin kutlaması renkli görüntüler oluşturdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine ilişkin konuşmaların ardından, Türk pop müziğinin unutulmaz şarkılarından "Sen Başka" adlı parça seslendirildi.

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Başkan Uysal, bağımsız ve özgür bir Türkiye'de nice bayramlarda bir arada olma dileğinde bulundu.

İnsanların sadece kendi vatanlarında birinci sınıf olduğunu ve bunun herkese nasip olan bir durum olmadığına dikkat çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Dünyadaki 7 milyar insanını en az yarısı kendi vatanında, birinci sınıf insan olarak yaşayamamaktadır. Bu açıdan bizler çok şanlıyız. Bu şansı da 1922'de tarihten yok olmak üzere olan, Afyon'un doğusuna sıkıştırılmış, kadını erkeğiyle son gücüyle can havliyle var olmak ve kendi vatanında tutunmaya çalışan bir insan topluluğuna hücum etmeyi emretmiş ve bunun organize etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ferasetine, dirayetine, cesaretine, mücadelesine borçluyuz. Onların peşinden giden Anadolu insanımızın cesaretine, mücadelesine ve fedakarlığına borçluyuz."

Uysal daha sonra, orkestra üyeleri ve kreş öğrencileriyle "Hayat Bayram Olsa" parçasını birlikte söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.