Antalya

Muratpaşa'daki Cumartesi Pazarı taşınacak

15:14 01 Eylül 2018
Muratpaşa'daki Cumartesi Pazarı taşınacak

Antalya'da, turistlerin de yoğun olarak kullandığı "Cumartesi Pazarı", 8 bin 500 metrekare genişliğe sahip yeni alanına taşınacak.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Sosyete Pazarı" olarak da bilinen Şirinyalı Mahallesi'nde kurulan semt pazarının, 8 bin 500 metrekare genişliğindeki alana alınması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, esnaf ve alışverişe gelen insanların daha sağlıklı, hijyenik ve rahat ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

Sokaklarda pazar kurulmasının Antalya'ya yakışmadığını ifade eden Uysal, "Haftada bir gün kurulduğu mahallede günlük hayatı felç noktasına getiren, apartman girişlerini kapatan, itfaiye ve ambulans girişlerini neredeyse imkansız kılan bir durum kabul edilir değil. O nedenle, mümkün olan yerlerde kapalı pazar yerlerimizi yapıyoruz, aksi durumda atıl kamu arazilerini düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Turistlerin de ilgi gösterdiği Cumartesi Pazarı'ndaki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"Bu pazarımızı kurulduğu yerde, yeri değişmeden atıl ve boş duran bir alana alıyoruz. Yeni düzenlemeyle gerek mahalle sakinleri gerekse Antalya'nın farklı mahallerinden pazara gelen kent sakinleri rahat edecek. Geniş tezgah aralarıyla insanlarımızın rahatça alışveriş yapabileceği bir ortam sağlıyoruz. Bir sokak pazarımız açık alan pazarına dönüşüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.