Antalya

Antalya'dan kısa kısa

15:19 04 Eylül 2018
Antalya'dan kısa kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesince Aksu ilçesi Macun ve Fatih Mahallesi ile Konyaaltı arasında ulaşım sağlayan hat genişletildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, mahalle sakinlerinin uzun süredir beklediği düzenli ulaşım seferlerinin başlaması vatandaşlarca sevinçle karşılandı.

Mahalle sakinleri alkışlar eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmetine teşekkür etti.

20 dakikada bir seferi olan AF04 A hattı, Tıp Fakültesi Çevre Yolu, Konyaaltı ilçesi ve Sahil Antalya Yaşam Parkı arasında ulaşımı sağlayacak. 12 metrelik otobüslerin sefer yapacağı hat, gece saat 24.00'e kadar hizmet verecek.

Macun Mahallesi Muhtarı Harun Hor ve Fatih Mahalle Muhtarı İbrahim Baki Gülcü, toplu ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı kısa sürede çözüme kavuşturmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.

- Turizm çalışanlarına büyük fırsat

Antalya Büyükşehir Belediyesince 606 lira taksitle turizm çalışanlarına ev imkanı sunduğu Turizm Çalışanları Toplu Konutları başvuru süresi 31 Ekim'e kadar uzatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belirlenen şartları karşılayan turizm çalışanları, 31 Ekim tarihine kadar Antalya Büyükşehir Belediyesine başvuru yapabilecek. Turizm çalışanları 606 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek.

TOKİ ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan turizm sektörü emekçilerine büyük bir fırsat sağlayan proje 2 bin 200 daireden oluşacak.

Konutların tamamı turizm çalışanlarına tahsis edilecek ve başvuru şartlarını karşılayan turizm çalışanları, kira bedeli öder gibi bütçelerini zorlamadan ev sahibi olacak.

Başvuruların ardından projenin ilk etabında 583 ev için kurayla belirlenecek hak sahipleriyle sözleşme imzalanacak.

- ASMEK'te yeni dönem heyecanı

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (ASMEK), yeni eğitim dönemi kayıtları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından ASMEK'te eğitim almak isteyenler internet üzerinden başvurularını yapacak.

İnternet üzerinden ön kayıt yaptıran kursiyerlerin, 9 Eylül tarihine kadar evraklarını kurs merkezlerine teslim etmeleri gerekiyor.

Antalya merkez ve ilçeleriyle 29 kurs merkezinde eğitim veren ASMEK, 51 farklı branşta binlerce kursiyer eğitecek.

ASMEK'te bilgisayar, takı tasarımı, yabancı dil gibi temel eğitimlerin yanı sıra hitabet, butik çikolata yapımı ve cenaze hizmetleri gibi kurslar da büyük ilgi görüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.