Antalya

Rus Başkonsolosu Rogoza'dan ATSO'ya ziyaret

16:13 04 Eylül 2018
Rus Başkonsolosu Rogoza'dan ATSO'ya ziyaret

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, makamında kabul ettiği Rogoza ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Çetin, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye festivalinin ülke tanıtımı açısından başarılı geçtiğini belirtti.

Rusya'da bu yıl düzenlenen Dünya Kupası'ndan dolayı festivalin ağustos ayına sarktığını anlatan Çetin, buna rağmen Rus vatandaşları tarafından çok yoğun bir ilgi olduğunu anlattı.

Festivalde, özellikle Antalya'nın öne çıktığını vurgulayan Çetin, "Önümüzdeki yıllarda bu tür etkinliklerin bilinirliğini ve faydasını birlikte çalışarak artırabiliriz." ifadesini kullandı.

Turizmin önemine değinen Çetin, şunları kaydetti:

"Antalya'ya şu ana kadar rekor sayıda Rus vatandaşı misafirlerimiz gelmiş bulunmakta. Bu ilginin yıl sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Mevcut trend devam ederse bu yıl en çok Rus vatandaşını ağırladığımız yıl olacak. Kentimizde yabancı sermayeli firmalar arasında sayıca ilk sırada Rus ortaklı firmalar geliyor. Ayrıca Rusya Federasyonu yaş sebze ve meyvede en büyük pazarımız. Bu açıdan Rusya Federasyonu ile Antalya arasındaki bağların güçlü olmasını çok önemsiyoruz ve bu bağları güçlü tutmak için elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz."

Başkonsolos Oleg Rogoza da 2019'un "Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı" ilan edilmesini mutlulukla karşıladıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.