Antalya

Antalya'da iş adamının oğlunun öldürülmesi davası

12:28 12 Eylül 2018
Antalya'da iş adamının oğlunun öldürülmesi davası

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in oğlunu öldürdükleri öne sürülen 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan kardeşler Süleyman K. ve Enes K, tutuksuz sanık baba Mehmet K, müşteki İsmail Erten, taraf avukatları ile yakınları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Süleyman K. ve Enes K'nin suçtan sonra elde edilen av tüfeğiyle aralarında herhangi bir borç veya alacak ilişkisi bulunmayan maktul Süleyman Erten'i "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaada ayrıca sanıklar Süleyman K. ve Enes K'nin, iş adamı İsmail Erten ve oğlu Süleyman Erten'i "hürriyetinden yoksun bırakma", "mala zarar verme" suçundan 2 yıldan 11'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanıkların babası Mehmet K. hakkında ise "tasarlayarak öldürmeye yardım etmek" ve "suç kanıtlarını yok etmek" suçlarından beraat kararı verilmesi talebinde bulunuldu.

Mahkeme heyeti, tarafların savunma için ek süre istemesi üzerine sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 18 Ekim'e erteledi.

Antalya'da, Süleyman Erten'in 31 Ocak 2017'de kaçırılarak öldürülmesinin ardından Süleyman K, Enes K. ve Mehmet K. gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.