Antalya

ATSO heyeti Kumluca'da

17:29 12 Eylül 2018
ATSO heyeti Kumluca'da

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin başkanlığındaki heyet, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, ATSO heyeti, ilk olarak Kumluca Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek Başkan Fatih Durdaş, Meclis Başkanı Mehmet Özçetinkaya ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Borsa hizmet binasında gerçekleşen ziyarette tarım başta olmak üzere ilçe ve ülke ekonomisi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Kumluca'nın Türkiye'nin örtü altı üretim merkezlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Başkan Davut Çetin, tarım sektöründe üretici birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çetin, "Tarımda küçük üreticinin tek başına rekabet etmesi oldukça zor. Üretici birlikleri güçlenmeden, güçlü kooperatifler olmadan tarım üreticisi emeğinin karşılığını alamıyor. Artık bu konuda ilerleme sağlamak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

ATSO heyetinin ikinci durağı Ticaret ve Sanayi Odası oldu. KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve Meclis Başkanı Fahri Özen tarafından karşılanan Başkan Davut Çetin ve heyeti, KUTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısına katıldı. Başkan Davut Çetin burada meclis üyelerine hitap etti.

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiği bu dönemde odalar ve borsalar arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Çetin, "Odalar, borsalar olarak işbirliğimizi artırmamız, daha fazla istişarede bulunmalı ve üyelerimizin, tüccarın, tarım üreticisinin, esnafın, sanayicinin sıkıntısını paylaşmalıyız, sorunlara çözüm aramalıyız." ifadesini kullandı.

Başkan Çetin, yaşanan sorunların çözüm yolunun yapısal reformların hayata geçirilmesinden geçtiğini aktararak, adalet sistemi, vergi reformu, eğitim reformu, sanayi stratejisi, teşvik yapısı gibi konuların bir an önce masaya yatırılması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Türk özel sektörü bugüne kadar birçok başarı hikayesine imza atmıştır. Eğer uzlaşma ortamıyla yapısal reformlara dönülürse, hukuk reformu yapılırsa, liyakata önem verilirse Türkiye ekonomisi tekrar güçlenecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.