Antalya

ATSO heyetinden Bakan Ersoy'a ziyaret

16:38 13 Eylül 2018
ATSO heyetinden Bakan Ersoy'a ziyaret

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile beraberindeki heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Davut Çetin'in liderliğinde, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan, Yönetim Kurulu sayman üyesi Ayhan Kızılsavaş, Yönetim Kurulu üyesi Cahit Şahin ve Genel Sekreter Vildan Demer'den oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek turizm ve sektör sorunları ile ilgili bilgi verdi.

ATSO heyetinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hem Antalya turizminin, hem de ülke turizminin sorunlarını yakından takip ediyorum. Sorunların çözümü için hızlı adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Bakanlık olarak önümüzdeki dönemlerde ilk olarak çağın gerekliliklerine uygun tanıtım çalışmaları yapmaya başlayacağız. Turizm çeşitlendirmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Gelecek hafta Antalya'da olacağını kaydeden Bakan Ersoy, Antalya seyahatinde ATSO üyeleriyle birlikte olmak ve sorunları yerinde değerlendirmek istediğini kaydetti.

ATSO Başkanı Çetin de oda olarak Türkiye'nin turizm lokomotifi olan Antalya'da turizmin gelişmesi, üretilen katma değerin artması için yoğun çaba içerisinde olduklarını kaydederek, "Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerde, üyelerimizden bizlere ulaşan sektörel sorunlarımızın çözümünde Bakanlığımızın desteğini almak büyük önem taşıyor, bizlerin de motivasyonumuzu arttırıyor. Siz, sektörden geldiğiniz için sektörel sorunların büyük bir kısmına vakıfsınız. Bu bizim için büyük bir şans." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın da desteği ile Antalya'da deniz-kum-güneş turizmindeki başarının yanına spor, kongre, fuar, sağlık, kırsal turizm gibi alternatif turizm alanlarını eklemek istediklerini ifade eden Çetin, bu konuda da Bakanlığın desteğine ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

ATSO turizm komiteleri tarafından aktarılan sektördeki sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir dosyayı Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a sunan Başkan Çetin, 25 Ekim'de 50'ncisi düzenlenecek "ATSO Geleneksel Ödül Töreni"nin davetiyesini de takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.