Antalya

Doğum yapan kadının ölümünde ihmal iddiası

17:53 14 Eylül 2018
Doğum yapan kadının ölümünde ihmal iddiası

Antalya'da doğum için gittiği hastanede yaşamını yitiren kadının kocası, eşinin ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kepez ilçesinde yaşayan Şehriban Hayda, 23 Temmuz'da üçüncü bebeğini kucağına almak için eşiyle Kepez Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanede üçüncü bebeğini dünyaya getiren Hayda, doğumdan sonra hayatını kaybetti.

Mustafa Hayda, eşinin ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İnşaat işçisi Hayda, yaptığı açıklamada, eşinin doğum sancısının başlaması üzerine hastaneye başvurduklarını, asansörle ikinci kata çıkmak istediklerini söyledi.

Asansörün bozulması sonucu silkelendiklerini, ışıkların söndüğünü belirten Hayda, "Biz de yürüyerek güle oynaya ikinci kata çıktık. Eşim gülerek doğuma gitti. Bir süre sonra 'Bebeğiniz oldu.' dediler. İki saat sonra da eşim sedyeyle önümüzden geçti. 'Kanaması var, durmuyor.' dediler. Bir saat sonra da vefat haberi geldi. Doktorlar, kan kaybına bağlı kalp krizinden öldüğünü söyledi." diye konuştu.

Bebeğine "Ertuğrul" ismini verdiklerini anlatan Hayda, doğuma giderken annesinin de eşinin yanında olduğunu, sezaryen için ısrar etmesine rağmen normal doğum yaptırıldığını savundu.

Hayda, 13 ve 10 yaşında iki çocuğu daha olduğunu belirterek, "Eşimle çok mutluyduk, doğuma gülerek girmişti, ölümüyle yıkıldık. Savcılığa suç duyurusunda bulundum, ilgili yerlere şikayet ettik." dedi.

Kepez Devlet Hastanesi yetkilileri, söz konusu durumun nadir de olsa görülebildiğini, idari soruşturma başlatıldığını ancak otopsi raporunun henüz çıkmadığını belirtti.

Yetkililer, savcılık ve idari soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.