Antalya

Akım artırıcı güneş paneli üretildi

14:18 19 Eylül 2018
Akım artırıcı güneş paneli üretildi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde güneş paneli üretimi gerçekleştiren CW Enerji tarafından akım arttırıcı güneş paneli üretildiği bildirildi.

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, yaptığı yazılı açıklamada, insanların ihtiyaç duyduğu en temel kavramlardan birinin enerji olduğunu belirtti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin arttığını vurgulayan Sarvan, bu alanda en fazla tercih edileninse güneş enerjisi olduğunu kaydetti.

Hızla gelişen güneş enerjisi sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmaları neticesinde Türk mühendisliğiyle akım arttırıcı güneş paneli ürettiklerini anlatan Sarvan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şirketimizde 100'e yakın mühendis var. 20 kişilik Ar-Ge ve Ür-Ge ekibine sahibiz. Tamamen Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge birimimizde sektörümüze yönelik inovatif ürünler geliştiriyoruz. Türkiye'de ilk olarak firmamız mühendisleri tarafından akım arttırıcı güneş paneli üretildi. Geliştirdiğimiz ürünle sabit voltajda daha yüksek akım elde edilerek yüksek güç çıkışı sağlanıyor. Akım arttırıcı güneş panellerinde standart üretim güneş panellerine göre yüzde 6'lık bir akım ve güç artışı gözlenmektedir. Yeni ürünümüz, sektörümüze, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Yerli ve milli iş gücüyle her geçen gün bir fazlasını üretmekten, geliştirmekten, ülkemize yeni ürünler katmaktan gururluyuz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.