Antalya

Antalya'dan kısa kısa

14:41 25 Eylül 2018
Antalya'dan kısa kısa

Çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Türel, Varsak-Zerdalilik arasında olacak 25 kilometrelik projenin çok hızlı ilerlediğini, ray döşeme işlemine başlandığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3. Etap Raylı Sistem Projesi güzergahındaki Sakarya Bulvarı ve Yeşilırmak Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Türel, esnafa sabrından dolayı teşekkür etti.

Türel, projenin tamamlanmasıyla Kepez'in çağ atlayacağını, Kepez'deki vatandaşların istedikleri her yere en çağdaş toplu ulaşım aracı olan raylı sistemle ulaşabileceğini ifade etti.

Antalya'daki tüm hizmetleri Antalyalıların desteği ve sabrı ile gerçekleştirebildiklerini vurgulayan Türel, esnafa kahve hediye etti.


- Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Güneş Mahallesi'nde yapılacak Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nde tüm hak sahipleriyle anlaşma sağladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri kapsamında, 97 bin 739 metrekare alan üzerine inşa edilecek yeni konut projesiyle Güneş Mahallesi nefes alan yapıları, peyzajı ve yeşil terasları ile bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nde 207 hak sahibinin tamamıyla anlaşma sağlanırken, ön protokol imzalandı. Proje alanı içerisinde bulunan gecekonduların yıkılmasıyla ihale sürecine geçildi.

Sosyal konut projesi içerisinde 4 konut, 1 ticari olmak üzeri 5 parsel yer alıyor. Toplamda 12 bloğun olacağı projede, her parsel 4 bloktan oluşuyor. Proje çerçevesinde nitelikli, modern ve değerli yaşam alanları peyzajla bütünleşerek nefes alan yapı blokları gün yüzüne çıkacak. Her gruba uygun daire tiplerinin planlandığını projede toplam 690 daire bulunuyor.


- İlçeleri festival heyecanı

Antalya'da bu yıl 55'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, iki gezici sinema tırı ilçelerde ücretsiz gösterimler gerçekleştiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival etkinliklerinde, gezici sinema tırlarından biri doğu ilçelerini diğeri batı ilçelerini dolaşıyor.

Sinema tırları ilk olarak Finike ve Gündoğmuş'a park ederken, herkes ücretsiz sinema izlemenin keyfini yaşadı.


- Antika tutkunları Dokuma Park'ta

Kepez Belediyesi tarafından her ayın 2 ve 4. pazar günleri Dokuma Park'ta düzenlediği "Antika Pazarı" yüzlerce antika tutkununu buluşturuyor.

Türkiye'nin ve Antalya’nın dört bir köşesinden çok sayıda koleksiyoner ve antika tutkununa ev sahipliği yapan Dokuma Park, nostaljik motosiklet ve bisiklet tutkunlarını da ağırladı.

Dokuma Park’ta geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Sanat El Emeği Çarşısı'nda kurulan Antika Pazarı'nı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ziyaret etti.

Tarihe ışık tutan objeleri tek tek inceleyen Tütüncü, antikanın bir tutku olduğunu söyledi.


- Gazipaşa'da 23 kilometrelik asfalt çalışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa ilçesinde 23 kilometrelik grup yolunu asfaltlıyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Gazipaşa ilçesine bağlı Karalar, Kızılgüney ve Yeniköy mahallelerini kapsayan grup yolunda çalışma başlattı. Altyapı çalışmalarının ardından 23 kilometrelik grup yolunda asfalt çalışmasına geçildi. Sathi asfaltla kaplanan yol, konforlu ve güvenli hale geliyor.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Gazipaşa ilçesine giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsa Akdemir'e Kızılgüney Mahalle Muhtarı Ramazan Tekin de eşlik etti. Mahalle halkı adına hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.