Antalya

ATSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı

15:25 25 Eylül 2018
ATSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın siber güvenlik ve yapay zeka yazılımında bir üsse dönüştürülebileceğini söyledi.

Karaloğlu, ATSO Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, turizm noktasında iyi bir yıl yaşandığını söyledi. Kentte turizm sezonunun uzatılması gerektiğine işaret eden Karaloğlu, "Sezonu uzatmanız lazım ki 14 milyonları yakalayalım. Eylül, ekim ayı verileri çok güzel, gelecek yıl hedeflediğimiz noktaya ulaşacağız." diye konuştu.

Antalya'nın bir bilişim şehri olma yönünde altyapıya sahip olduğunu belirten Karaloğlu, Antalya'nın bir siber güvenlik konusunda çalışmaların yapıldığı, yapay zeka çalışmalarının gerçekleştirildiği bir kent olabileceğini kaydetti.

Antalya'nın bu alanda Türkiye'ye öncülük yapabileceğini de dile getiren Karaloğlu, "Antalya'yı yazılımda, siber güvenlikte ve yapay zekada bir üsse dönüştürebiliriz. Yazılımcılar için büyük yerler yapmaya gerek yok, ilimizin iklimi, hava, sahip olduğu potansiyeli yazılımcılar için uygun." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.