Antalya

Antalya'da beton teknolojileri semineri

19:52 28 Eylül 2018
Antalya'da beton teknolojileri semineri

Antalya'da, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından "Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri" düzenlendi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nde gerçekleştirilen seminere, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, inşaat mühendisleri, müteahhitler, mimarlar, yapı denetim kuruluşlarının temsilcileri ve hazır beton tesislerinin yetkilileri katıldı.

Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Aslı Özbora Tarhan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin beton üretiminde Avrupa'nın lideri, dünyanın üçüncü en büyük hazır beton üreticisi olduğunu söyledi.

"Hazır beton sektörü 2017 itibarıyla 115 milyon metreküplük üretim ve 20,7 milyar liranın üstünde gelir hacmiyle inşaat sektörünün en önemli parçasıdır." diyen Tarhan, Türkiye'nin, beton üretiminde 2009'dan bu yana Çin ve ABD'nin ardından dünyanın üçüncü en büyük hazır beton üreticisi olduğunu anlattı.

Tarhan, hazır beton sektörünün bu performansı ve 44 bini aşan istihdam hacmiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.