Antalya

Golf: MVK Uluslararası Türkiye Amatör Açık Şampiyonası

18:02 30 Eylül 2018
Golf: MVK Uluslararası Türkiye Amatör Açık Şampiyonası

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen MVK (Mustafa Vehbi Koç) Uluslararası Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası sona erdi. Turnuvada erkeklerde Slovak Jakub Hrinda, kadınlarda Rus Nataliye Guseva Şampiyon oldu.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Gloria Golf Kulübünde gerçekleştirilen ve 4 gün süren turnuvanın son gününde finale kalan, 22'si kadın 62 sporcu mücadele etti.

Turnuvanın son gününde, erkeklerde Slovak Jakub Hrinda ve Rus Alexey Karasev 285 (-3) vuruşla turnuvayı birinci olarak tamamladı. Şampiyonu belirlemek amacıyla Hrinda ile Karasev arasında play-off maçı oynandı. Mücadeleyi Slovak Jakub Hrinda kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldu. Danimarkalı Andreas Hillersborg ve Türkiye'den Leon Kerem Açıkalın ise 286 (-2) vuruşla üçüncülüğü paylaştı.

Kadınlarda ise 281 (-7) vuruşla Rus Nataliya Guseva birinci oldu. Danimarkalı Line Toft Hansen, 284 (-4) vuruşla ikinci olurken, Litvanyalı Gile Bite Starkute 286 (-2) vuruşla üçüncülüğü elde etti.

Turnuvanın sonunda erkeklerde şampiyon olan Slovak Jakub Hrinda, gelecek yıl Turkish Airlines Challenge'da özel davetle mücadele etme hakkı kazandı.

Turnuva sonunda ödül töreni düzenlendi. Dereceye girenlere ödüllerini THY Antalya İstasyon Müdürü Mustafa Tez ile Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Alper Alp verdi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.