Antalya

"Kaleiçi Old Town Festivali"ne doğru

15:11 02 Ekim 2018
"Kaleiçi Old Town Festivali"ne doğru

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde üçüncüsü düzenlenecek "Kaleiçi Old Town Festivali"nin bu yılki onur konuğu ülkenin Rusya olacağı bildirildi.

Düzenleyici Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamada, 11 Ekim'de başlayacak festivalin bu yıl "Masalın İçinde" sloganıyla gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kaleiçi'nin milattan önce 4. yüzyıldan bu yana kültürel dokusunu önemli oranda koruyarak, gündelik yaşamın kesintisiz devam ettiğine işaret edilen açıklamada, festivaldeki konserler, sergiler, sokak performansları, söyleşiler, sanatsal etkinliklerle herkesin Kaleiçi masalının bir parçası olmaya davet edildiği belirtildi.

Açıklamada, Kaleiçi'ni dünya kültür mirasının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan, bu yıl Rusya'nın onur konuğu ülke olarak yer alacağı festivale Pakistan'dan İrlanda'ya 26 şehir ve aralarında belediye başkanlarının, büyükelçilerin, sanatçıların, turizmcilerin bulunduğu 152 yabancı konuğun katılacağı aktarıldı.

Festivalin onur konuğu ülkesi Rusya'dan Rostov, St. Petersburg ve Kazan şehirlerinden gelecek kalabalık bir heyetin ağırlanacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.