Antalya

Parkinson Okulu hastalara umut oldu

17:43 02 Ekim 2018
Parkinson Okulu hastalara umut oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Parkinson Okulu'nda hastaların, uygulanan programlarla hayata tutunduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü ile yapılan ortak çalışmayla hayata geçirilen Türkiye'nin bir ilk Parkinson Okulu, Atatürk Antalya Spor ve Fitness Merkezi'nde (ASFİM) faaliyetlerine devam ediyor.

Okulda bir araya gelen parkinson hastaları, haftanın dört günü uzman fizyoterapist ve diyetisyenler eşliğinde uygulanan özel egzersiz programlarıyla moral buluyor, hayata bağlanıyor.

Egzersiz programında refleks ve kaslarını güçlendirme eğitimleri alan hastalara, diyetisyenler tarafından da nasıl beslenmeleri gerektiği hakkında bilgiler veriliyor.

- "Hayatıma renk geldi"

Eğitimlere katılan parkinson hastası emekli subay Sabri Dinç, spor faaliyetlerine katıldığı günden itibaren hayatına renk geldiğini, moral bulduğunu kaydetti. Dinç, haftada 4 gün hiç aksatmadan okula geldiğini ifade ederek, "Merkezi kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır parkinson hastası olan emekli öğretmen Zeynep Ekren ise okulun kendilerini hayata bağladığını vurguladı. Okula gelmediği günlerde kendisini kötü hissettiğinin dile getiren Ekren, "Gün geçtikçe birbirimizde olan değişimleri görebiliyoruz. Egzersiz hareketleri sayesinde kaslarımız canlandı ve yürüyüşümüz daha aktifleşti." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.