Antalya

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anılacak

17:30 03 Kasım 2018
Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anılacak

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Muratpaşa Belediyesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından ölüm yıl dönümünde anılacak.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, deniz uçağı gemisini topçu atışlarıyla batırarak dünya savaş tarihine adını yazdıran Mustafa Ertuğrul Aker adına anma programı düzenlenecek.

Aker'in, Andızlı Mezarlığı'ndaki kabri başında saat 11.00'de Kur'an-ı Kerim okutulmasıyla başlayacak program, saat 13.00'de Muratpaşa Camisi'nde mevlit okutulup helva dağıtılmasıyla devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aker’in dünya savaş tarihine geçen başarılarının ardından tevazu içinde Antalya’da yaşayıp hayata veda ettiğini hatırlattı.

Yazılan bu destanın çocuklara anlatılmasının bir görev olduğunu kaydeden Başkan Uysal, unutulmuş tarihi bilmenin ve her yıl hatırlamanın Türkiye'nin ve Antalya'nın geleceğine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Anma programı, 5 Kasım'da Andızlı Mezarlığı'nda başlayacak ve 6 Kasım'da Muratpaşa Belediyesi fuayesinde "Genç Ressamlar Resim Sergisi"nin açılışıyla devam edecek.

7 Kasım saat 11.00'de Erdal İnönü Kent Parkı'nda Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Anıtı'nın açılışı ve Yüzbaşı Ertuğrul ve silah arkadaşlarının adına parka zeytin ağacının dikilmesi gerçekleştirilecek.

Anma etkinlikleri, 8 Kasım'da Antalya Spor Salonu'nda düzenlenecek masa tenisi turnuvasıyla sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.