Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

12:09 20 Ocak 2019
Antalya Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Antalya'daki "Boğaçayı Projesi"nin ilk etap çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında bölgede rekreasyon çalışması gerçekleştirildi. Belediye şirketi Antepe İnşaat ve Ticaret A.Ş'nin (ANTEPE) yürüttüğü rekreasyon çalışmasıyla bölge farklı bir görünüme kavuştu.

Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı'nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam bin 200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirilirken, Konyaaltı Sahil Projesindeki bisiklet yoluyla birleşen 650 metrelik bisiklet yolu yapıldı.

Çalışmalar kapsamında, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 noktada balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede 2 bin 300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi.

- 3. Etapta vagonlar raylara indi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını hızla tamamladığı Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik 3. Etap Hafif Raylı Sistem çalışmalarında sona gelindi.

Yolcu taşıyacak 4 araç raylara indirildi. Tramvayın deneme sürüşlerinin ise bu ay içerisinde başlanması
hedefleniyor.

Kentin büyük kamu yatırımlarından, yaklaşık 700 milyon liralık projede ekipler çift vardiya sistemiyle çalışarak Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik hatta ray döşeme çalışmalarını tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.