Antalya

Komşu Festivali, kentlerin yöresel lezzetlerini Antalyalılarla buluşturuyor

11:49 31 Ocak 2019
Komşu Festivali, kentlerin yöresel lezzetlerini Antalyalılarla buluşturuyor

Muratpaşa Belediyesince düzenlenen Komşu Festivali, her hafta bir mahallede bir bölgenin yöresel lezzetlerinin ikramıyla devam edecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelip aynı mahallede komşu olan kent sakinlerinin festivali olarak değerlendirilen Komşu Festivali'nin, 9 Şubat Cumartesi gününden itibaren mahallelerde devam edeceğini bildirdi.

Festivalin cumartesi günkü etkinliğinde Konuksever Mahallesi'nde, Yozgat, Eskişehir, Karaman, Konya, Kayseri, Kırşehir, Afyonkarahisar ve Nevşehir illerinin yöresel mutfağına ait arabaşı ikram edileceğini belirten Uysal, saat 15.00'de başlayacak festivalde halk dansları gösterileri ve konserlerin olacağını kaydetti.

Festivalin 16 Şubat Cumartesi günü ise Bayındır Mahallesi'nde Ege-Trakya günüyle devam edeceğini aktaran Uysal, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İzmit'te sıkça yapılan höşmerim tatlısının ikram edileceğini bildirdi.

Sedir Mahallesi'nde 23 Şubat'ta gerçekleştirilecek Doğu ve Güneydoğu Anadolu günü etkinliğinde içli köfte ve çiğ köfte, 2 Mart'ta Güzeloba Mahallesi'nde yapılacak Akdeniz günü etkinliğinde de Antalya usulü tahinli piyaz ikram edileceğini belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.