Antalya

"Çevreci Komşu Kart" uygulaması aile bütçesine de katkı sağlıyor

13:17 11 Şubat 2019
"Çevreci Komşu Kart" uygulaması aile bütçesine de katkı sağlıyor

Muratpaşa Belediyesinin "Çevreci Komşu Kart" projesiyle ilçe sakinlerinin topladıkları ambalaj atıkları karşılığında kazandıkları puanları, anlaşmalı marketlerde, fırınlarda ve sinemada para olarak kullanabildikleri bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, evlerde ayrıştırılan ambalaj atıklarının lira karşılığı puana dönüştüğü projede, 2019'un ocak ayında 9 milyon 462 bin 114 kilogram nitelikli atık evlerden toplandı.

Toplanan atıklar karşılığında projenin başladığı Nisan 2016'dan bu yılın ocak ayına kadar geçen süreçte 2 milyon 899 bin 637 lira karşılığı başvuru yapan vatandaşların kartlarına puan yüklendi. Yüklenen puanların 2 milyon 224 bin 640 bin 920 liraya karşılık gelen kısmı anlaşmalı marketler başta olmak üzere kullanıldı. Kartlardaki puanların 192 bin 61 liralık bölümü ise üniversite öğrencilerine burs olarak aktarıldı.

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, ayrıştırılan plastik, cam, kağıt ve metalin Çevreci Komşu Kart'ta puana dönüştüğünü, çevre temizliğine katkı sunan insanların kendi bütçelerine de katkı sağladığını ifade etti.

- "Sevgililer Günü" etkinliği

Öte yandan Muratpaşa Belediyesi, Varlık Kapalı Pazar yerinde kurulan El İzi Pazarı'nda, "Sevgililer Günü"ne özel 3 gün sürecek şenlik düzenliyor.

El İzi Pazarı, 13 Şubat Çarşamba gününden 15 Şubat Cuma akşamına kadar müzik dinletileri, çocuklar için eğlenceli etkinliklerle saat 10.00'dan 18.00'e kadar açık olacak.

Pazarda, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi mesleki eğitim kurslarına devam eden kadınların yaptığı kolyeden küpeye takılar, amigurumi bebeklerden farklı tasarımlara sahip hediyelik eşyalar ve Anadolu motiflerinin modern bir tarzda yeniden yorumlandığı mefruşat ürünleri yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.