Antalya

Büyükelçi Karlov anısına müze oluşturuldu

19:25 11 Şubat 2019
Büyükelçi Karlov anısına müze oluşturuldu

Antalya'da Özel Moskova Milletlerarası Okulu'nda 19 Aralık 2016'da silahlı saldırı sonucunda öldürülen Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un özel eşyalarını içeren bir müze oluşturuldu.

Karlov'un eşi Marina Karlova, Sovyet Yaşam Müzesi iş birliğince gerçekleştirilen müzenin açılışına katıldı. Böyle bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Karlova, sergide eşini anlatan şahsi eserlerin yer aldığını belirtti.

Eşinin Mustafa Kemal Atatürk hayranı olduğunu dile getiren Karlova, "Eşim, konsolosluk işleri için Türkiye'ye geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk hakkında birçok kitap getirdi ve bana da Atatürk hakkında bilgiler verdi. Atatürk'ün çok değerli bir insan olduğunu ve kendi düşünceleriyle örtüştüğünü anlattı." dedi.

Eşinin Türkiye'de yaklaşık 3,5 yıl görev yaptığını söyleyen Karlova, Türkiye'yi çok sevdiklerini kaydetti.

Karlova, müzenin girişine eşinin adının yazılı olduğu tabelayı astı.

Okul içindeki bir sınıfta oluşturulan müzede, Karlov'un üniforması, kullandığı fotoğraf makinesi, diplomatik hediyeleri, kitapları, kol düğmeleri, fotoğrafları, dergileri, antika eşyaları, dinlediği müziklere ait kasetler, Atatürk ile ilgili portre ve kitaplar yer alıyor. Müzede bulunan Karlov'un çalışma masasında ise Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Bayrağı bulunuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.