Antalya

Tüfekle vurulmuş ve bıçaklanmış halde bulundu

10:44 20 Haziran 2019 20 Yorum Var
Tüfekle vurulmuş ve bıçaklanmış halde bulundu

Antalya'daki Belek turizm bölgesindeki sahilde, 2 caretta carettanın tüfekle vurularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü bildirildi.

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı ve Hacette Üniversitesi  Doktor Öğretim Üyesi Ali Fuat Canpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Belek'teki Boğazkent mevkisinde kumsalda bir hafta önce tüfekle vurularak  öldürülen ve vücudunda saçma izleri olan caretta caretta bulduklarını söyledi.

Aynı bölgede bugün de yumuşak dokusu bıçaklanarak öldürülen caretta  caretta bulduklarını dile getiren Canpolat, "Nasıl bir mantık anlamıyorum. Çok  üzücü bir görüntü. İnsanlar bir hayvana nasıl ateş eder. Nesli tükenme tehlikesi  olan hayvanlar bunlar." dedi.

Kumsala vuran kaplumbağaların öldürülmesinin üzücü bir durum olduğunu  dile getiren Ali Fuat Canpolat, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda sahile daha çok ölü kaplumbağa vuruyordu ve ölüm  nedenini anlamıyorduk. Ama yaklaşık bir hafta önce tüfekle öldürülmüş, bugün de  bıçak saplanmış caretta caretta ölüsü bulduk. İnsanlar çıldırmış olmalı, ne alıp  veremedikleri var? Artık doğayla barışalım. Belek bölgesi caretta carettaların  yuvalama alanı ama bunun değerini bilmiyoruz. Bunu değer haline getirmek  zorundayız. İnsanlar pelikanla turizm yapıyor, biz kaplumbağaların değerini neden  bilmiyoruz? Turizm açısından da çok önemli hayvanlar."

YORUMLAR

20 Yorum Var
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede çok kansız var
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk sempatizanlarının sahip oldukları oteller izlensin
    Cevapla
  • Yallahfidan İpsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette hayvanlara zarar verenin artık IPİ ağaçtan kesilsin..
    Cevapla
  • Muzo 4 yıl önce Şikayet Et
    Eylem Yapalım, eylem yapalım , eylem yapalımmmm!!!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    oradan kazanç elde edenler incelensin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.