Antalya

Hobi amaçlı başladı! Kilosunu 100 liradan satıyor

08:47 06 Temmuz 2020 1 Yorum Var
Hobi amaçlı başladı! Kilosunu 100 liradan satıyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hobi amaçlı tropik meyve ve endemik bitkiler yetiştiren Ahmet Tural (64), 5 yıl önce diktiği 5 passiflora (çarkıfelek) ağacından ilk hasadını yaptı. Yaklaşık 10 kilo passiflora meyvesi toplayan Tural, kilosunu 100 liradan satıyor

Passiflora ağacının cinsine göre yılda iki defa meyve verdiğini anlatan Ahmet Tural, hasadın haziran sonunda başlanıp, eylül ayı içinde sona erdiğini, ikinci hasadın ise ocak ve mart aylarında yapıldığını söyledi.

Hobi amaçlı tropik meyve ve endemik bitkiler yetiştirdiğini aktaran Tural, "Passiflora bitkisini 5 yıl önce tropikal bahçeme ekerek üretmeye başladım. 5 passiflora ağacım var. Bugün ilk hasadımı yaptım. Turfanda passiflora meyvelerimizin kilosunu 100 liradan satıyorum. Bundan önceki yıllardaki hasatlarımda pazarı olmadığı için eşe, dosta dağıtıyordum. Bu yıl sosyal medya aracılığıyla ürüne talep var. Değişik şeyler üretmeyi seviyorum. Passiflora bahçesi kurmak isten arkadaşlara su sıkıntıları yoksa tavsiye ediyorum. Bu bitki tropikal olduğu için su ve nemi çok seviyor" diye konuştu.

İlçede muz, avokado, passiflora (çarkıfelek), liçi (lychee- kral meyvesi), longan, mango, papaya (ağaç kavunu), ejder meyvesi (pitaya), guava (sarı ve kırmızı çilek), kahve, sapote (çikolata meyvesi), feijoa (kaymak ağacı), karambola (yıldız meyvesi), kei elması, sapodilla, pomela, lime limon, graviola (tarçın elması), goji berry, jackfruit, ambarella (altın elma), moringa, snake fruit (yılan meyvesi), rose apple (gül elması) ve pawpaw meyvesi gibi ürünler üretiliyor.

Bölgede tropikal üretime katkı sağlayan Mustafa Ezici ise passiflora fidanı üretimi yapıp bahçeleşmeye karar veren üreticilere fidan desteği veriyor.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Yasir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tadı tuzu yok endonezyada genelde içeceklere karıştırıp tüketiyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adem Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu meyveyi afrikada yemiştim bu cinsi biraz ekşimsi ama diğer cinsi payşen dedikleri yada tutku meyvesi mandalina gibi içinde gri çekirdekleri var asıl onun tadı çok güzel.. keşke ondan dikseydi bence o daha verimli olurdu hatta ticaretini yapmayı bile düşündüm ama çok bilinmediğinde az satılır Kigali de kilosu bir usd civarı tropikal meyvelerin hepsi ucuz güzel bir başarı tebrik ediyorum..Antalyanın toprağı ne eksen oluyor mübarek.. Yılda iki defa ürün veriyorsa bu iş yapılır..=) bunu bilmiyordum..
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    almanyada tanesi 1.5 € den basliyor
    Cevapla
  • SÜLEYMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi anamurda 30 tl kilosu alan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.