Antalya

Kazı çalışmasında 1700 yıllık kadın heykeli bulundu

13:10 27 Temmuz 2020 1 Yorum Var
Kazı çalışmasında 1700 yıllık kadın heykeli bulundu

Antalya'nın Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti'nde, M.S. 3'üncü yüzyıla ait kadın heykeli bulundu.

Perge Antik Kenti'nde, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarında, 2020 yılının ilk heykeli bulundu. Bir zamanlar Pamfilya bölgesine başkentlik yapan Perge'de bulunan heykelle ilgili, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazılar Dairesi Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, M.S. 3'üncü yüzyıla ait ve giysili bir kadın heykeli olduğu belirtildi. Heykelin baş ve vücut kısımları iki parça halinde çıkartıldı. Heykelin restorasyon çalışmaları sonrasında, Antalya Müzesi'nde ziyarete açılacağı kaydedildi.

Dünyanın en zengin müzeleri arasında gösterilen Antalya Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin çok önemli bölümünü Perge Antik Kenti'ndeki buluntular oluşturuyor. Şehirdeki akropolisin Tunç Çağı döneminde kurulduğu düşünülüyor. Helenistik dönem boyunca şehir, eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirler arasında sayılıyor.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Tarihi türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hıçkimse dünyanın sahibi degildir hiç bir ırk üstün degildir lakin bizim ırkımız degerlidir bununda degeri türk olmamız ve tarih boyu ırkçılık yapmamamızdan kaynaklanıyor bu ülkenin adı anadolu türkiyesi bu topraklarda medeniyetlerin beşiği yani tarihi heykellere dil uzatmaktansa gelecegini inşaa etmeye çalış bilimin tarihin kıymetini bilmeyen kişi yada milletler yok olurlar
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca ufkunu biraz genişlet kardeş sana çok faydası olur
    Cevapla
  • Kahtalı. 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde şu Adıyaman ilimizde bulunan ve dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak tanımlanan Nemrut Heykellerin onarımı yapılsın yazık bu şekilde Kültür varlıklarımız bir bir yok oluyor lütfen sayın kültür bakanımız bu konuya bil el atsın.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulkeyi putpetes yapacaksiniz yaziklar olsun .bizansin romanin kalintilarini gunyuzune cikartib onlari dusmanmi yapacaksiniz tirkiyeye
    Cevapla
  • Süleyman Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Biri derhal şu cahille münakaşaya girmeli.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.