Antalya

Genç kızın gözyaşları! Polisler teselli etti

12:54 06 Eylül 2020 66 Yorum Var
Genç kızın gözyaşları! Polisler teselli etti

KPSS sınavında adayların sınava yetişme çabaları maratoncuları aratmadı. Sınava giriş saatinde yetişemeyenler adeta sinir krizi geçirdi, sınavı bir dakikayla kaçıran genç bir kız ise uzun süre gözyaşı döktü. Genç kızı polis memurları ve arkadaşları teselli etti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek oturumu başladı. Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’ndeki fakültelerde sınava girecek olan adaylar yoğunluk oluşturdu. Sınav öncesinde son provalarını yapan adaylar, 10.15’te başlayacak sınav için kuyruğa girmeye başladı. Sınavda korona virüs salgınına karşı tedbirler de alındı. Önlemler kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske dağıtıldı, dezenfektan istasyonları kuruldu. İsteyen adaylar, kendi maskeleri de sınava girebildi. Yetkililer, kuyrukta bekleyenleri ise sık sık mesafe konusunda uyardı.

Polisle birlikte koşarak girdi

Saatler 10.00’a yaklaştığında ise sınav binaları önünde adeta maraton yarışlarına benzer görüntüler yaşandı. Adaylar geç kalmamak için koşarak sınav giriş kapılarına soluk soluğa geldi. Sınav yerine yanlış gelen bazı adaylar, yetkililerin uyarısıyla giriş yerlerine yönlendirildi. Kapının kapanmasına bir dakika kala koşarak gelen bir genç kıza ise polis memuru da kapıya kadar koşarak eşlik etti. Genç kız içeriye girmenin mutluluğunu yaşadı.

Genç kız uzun süre gözyaşı döktü

Saatler 10.00’a geldiğinde ise kapılar kapandı. Bu sırada koşarak gelen genç bir kız içeriye alınmayınca gözyaşlarına hakim olamadı. Polislere dil döken genç kızın çabası yine de sonuç vermedi. Kapıya yakın kısımdaki bir banka oturup uzun süre gözyaşı döken genç kızı polis memurları ve arkadaşları teselli etti.

Kapıyı elleriyle açmaya çalıştı

Sınava geciken adaylardan Bekir Tutkun isimli bir aday ise kapıyı elleriyle açmaya çalıştı. Yetkililer tarafından kontrol edilmeye çalışılan aday, “Açmazsan tekmeyle kıracağım” dedi. Sakinleştirilen aday, sınav saatinden önce ehliyetiyle geldiğini, ancak nüfus müdürlüğüne gönderildiği için sınava geciktiğini ileri sürdü. Tutkun, “Nüfus cüzdanım yok. Normalde ehliyetimle girmem gerekiyor. Ama ben geldiğim zaman oradaki arkadaşlar bana ’giremezsin’ deyip beni Konyaaltı’na gönderdiler. Nüfus müdürlüğünden evrak çıkarmam gerekiyormuş. Çıkaramadığım için geri geldim. Ben bu arkadaşlardan şikayetçiyim. Bir gram vicdanları olsa, beni normalde şu belgeyle almaları lazımdı. Çünkü kimlik bilgilerim burada görülüyor” diye konuştu.

“Çocuklar kriz geçiriyor”

Alanya’dan 2 çocuğunu sınava yetiştiremeyen baba İsmail Kaçmış da, “Sabah 06.30’da yola çıktık. 1,5 saatlik yolu 4 saatte gelemedik. Serik’i 3 saatte geçemedik. Kaza olduğu için trafik var. Geç kaldık. İki çocuk da burada kaldı. Kendim de mağdurum. Çocuklar kriz geçiriyor” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

66 Yorum Var
  • corumlu19 3 yıl önce Şikayet Et
    her sınavda hep aynı durumlar...görevini sorumluluğunu bilen kişi 15 dk öncesi sinav yerinde olacak gibi kendini ayarlar gider..kabahat geç kalanlarda..demekki işlerini layıkı ile yapamayacaklarini gösteriyor..sorumsuzluktan başka bir durum değil...ölümün olur kazan olur o zaman geçerli bir mazeret olur aksi bir durum geç gidenlerin kendi hatası...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ökkeş 3 yıl önce Şikayet Et
    çok sorumsuzluk, madem bu sınav bu kadar önemli gerekirse saat 4 te 5 de çık yola herşek dakikası dakikasına hesaplarsan olacagı budur, bunlara 1 saat sürede versen yine geç gelirler .
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    milletin oturduğu yere ayakkabılarını koymuş sen memurluğu hak eden değilsin zaten
    Cevapla
  • abdrhman 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu şu işi bir yumuşatmadılar. olur 5-10 dakika geç kalabilir tölorans gösterin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    yaptılar ya sınav 10:15 e alındı.
  • Frankfurt lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Esra hanim hani yazmisimya insani kolay harciyorsunuz yine hakli ciktim...frankfurt u rūyanda görūrsūn yasmissinda ben frankfurt un HANAU kentinde dogdum cok merak ediyorsan hanauda sor beni kirmizi audi tt sūren kenan kim.....bunun trafigi var lambasi var varda var yarin bunlar kardesinin basinada gelebilir....insanlara niraz yasama hakki taniyin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Amelesi varmış ayip be kendine dev aynasinda bakma kendini ne saniyorsun senin o amelelerden ne üstünlügün var utan be yemişim Frankfurt u bende Darmstadt liyim bende işverenim asla senin gibi kibirli degilim asli hanım
  • Ah dayim Ah 3 yıl önce Şikayet Et
    Dayi,,, sen en iyisimi yorum yapma her yaptigin yorumunda komik durumlara düşüyorsun. Yengemide al köyünde kasabanda yaylanda gez. Ama lütfen yorum yapma. Oldumu DAYI
  • Sussss susssss 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman yesinler senin kirmizi audi TT ni. Ne oldu şimdi sürdügün arbayi söylemekle. Benim garajimda 3 tane mercedes 600 Maybach var , ne oldu şimdi işi gücü birakalimda arabalarimi yariştiralim ,tövbe Tövbe
  • Aynur 3 yıl önce Şikayet Et
    Inan çok güldüm bu yoruma FRANKFURTUN HANAU KENTI hahaha, Bu ayen şuna benziyor ISTANBULUN ANKARA KENTI demek gibi bişey. Çok komiksin bre cahil kardeşim benim.
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen frankfurttu rüyanda görürsün dememde ne kadar hakliymişim ,, sen frankfurtu bilseydin 'Zaten yorumunda Frankfurttun Hanau kentinde kaliyorum demezdin. Frankfurt devletmide onun hanau kentinde yasiyorum diyorsun. Ikiside ayri başli başina birer şehir. Bende Frankfurtta senin gibi cahillerin ,,,işvereniyim, Patronuyum. asli kara. Senin gibi 80 tane amelem var .
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.